Tvättråd


Skjortor

Våra skjortor består av 100% bomull, men kan i undantagsfall innehålla några procent elastan för att uppnå en stretchkvalité. Vi rekommenderar tvätt i 40°, med låg centrifugering. Stretchskjortor tvättas i 30°. Man skall vara noga med att hänga upp skjortorna direkt efter tvätt, då de blir svårare att stryka om de ligger kvar i maskinen för länge.

Skjortorna skall tvättas med liknande färger. Bomullsskjortor kan strykas på 2 prickar på strykjärnet, medan stretchskjortor bör strykas på 1 prick. Skjortor i mörka tyger som marinblått och svart bör man hantera extra varsamt, då de har en tendens att tappa färg snabbare än ljusare varianter. Vi rekommenderar ett tvättmedel anpassat för mörk tvätt och en tvättemperatur på 30°. För att undvika att skjortan blir glansig i tyget bör man stryka skjortan ut-och-in samt vara extra varsam när man stryker sömmar och krage.

Strumpor

Vi rekommenderar att man tvättar våra strumpor i 40°, med liknande färger.

Slipsar, Näsdukar & Flugor

Kontakta alltid en auktoriserad kemtvätt vid tvätt av siden. Vi rekommenderar även produkter som Silk & Clean som har visat sig vara effektiva mot enstaka slipsfläckar, såsom vin, sås, fett, etc. Silk & Clean finns att köpa i vår butik på Grevturegatan 1.

För allmänna tvättråd, besök www.grumme.se